18 Nisan 2013 Perşembe
DAMLA ÇIKOLATALI KEK
MALZEMELER
3 YUMURTA(200 ML LİTRELİK SU BARDAĞI ÖLCÜDÜR)
1 SU BARDAĞINI 1 PARMAK GECECEK KADAR ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI BECEL (YUMUŞAK OLACAK)
1 KÜÇÜK NESCAFE FİNCANININ YARISI DAMLA CIKOLATA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİNE UN
YAPILIŞI
YUMURTA VE UN KÖPÜRENE KADAR CIRPILIR,SÜT VE SIVI YAĞ İLAVE EDİLİP CIRPMAYA DEVAM EDİN
UN VE KABARTMA TOZUDA İLAVE EDİLİR..........
ÇOK AKIŞKAN BİR HAMUR OLMAMALIDIR AMA KALIBA DÖKÜLÜRKEN KOLAYCA
YAYILABİLECEK KIVAMDA OLMALIDIR...(YAKLAŞIK 3.5--4 BARDAK UN)
EN SON DAMLA ÇIKOLATA KARIŞTIRILIP YAZLANMIŞ KEK KALIBINA HAMUR DÖKÜLÜR VE 180 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 40 DAKİKA PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
sıvıyağ çeyrek su bardağı kadardır damla çikolata ise ufak nescafe fincanının 1 parmak eksiği kadardır diğer ölçüler aynıdır
YanıtlaSil