16 Nisan 2013 Salı


EMEL'İN MUZLU KEKİ...............

MALZEMELER__
3-4 ADET KARARMIŞ YUMUŞAK MUZ(MUZ NE KADAR YUMUŞAK OLURSA O KADAR TATLI OLUR.
300GR. UN
100GR.ŞEKER
1 YUMURTA
1 TUTAM TUZ
1 PAKET KABARTMA TOZU..1-PAKET VANİLYA ŞEKERİ
1 AVUÇ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYT,İNYAĞ

HAZIRLANIŞI___
MUZLAR ÇATALLA EZİLİP ŞEKER İLE KARIŞTIRILIR.
YUMURTA EKLENİR VE CIRPILIR.
ZEYTİNYAĞI,TUZ VANİLYA ŞEKERİİLAVE EDİLDİKTEN SONRA UNU VE CEVİZİDE EKLEDİKTEN SONRA YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜLÜP 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.

NOT==KEKİN HAMURU SERT OLUYOR FAKAT PİŞTİKTEN SONRA PAMUK GİBİ YUMUŞACIK OLUYOR.
BU KEKİN ÖZELLİĞİ HAFTALARCA TAZE KALABİLİYOR.
AYNI ZAMANDA DİET YAPANLARADA TAVSİYE EDİLİR,


EMEL HANIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM:)) TADI NEFİS BİR KEK,HERKESE DENEMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM..

AFİYET OLSUN:))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder