15 Nisan 2013 Pazartesi

FIRINDA PATATES
3-4 TANE PATATES
250ML SÜT
1-2 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK
2 ÇIRPILMIŞ YUMURTA
1 KLASE RENDELENMİŞ KAŞAR
1 KAŞIK TEREYAĞ,TUZ,KARABİBER ,KIRMIZIBİBER

YAPILIŞI
YIKANMIŞ VE SOYULMUŞ PATATESLERİ İNCE İNVE DİLİMLEYİN.
TENCEREYE SÜTÜ KOYUN VE KAYNATIN.
FIRIN KABINIZI TEREYAĞIYLA YAĞLAYIN VE DÜVÜLMÜŞ SARIMSAKLARI FIRIN KABININ ALTINI TEREYAĞIN ÜZERİNE SERPİŞTİRİN (SARIMSAK GÜZEL LEZZET VERİR)

PATATESLERİ KAT KAT KABINIZA DÖŞEYİN.

2 YUM URTAYI ÇIRPIN VE KAYNATTIĞINIZ SÜTE EKLEYİN,KARABİBER,TUZ,KIRMIZI BİBERİDE SÜTE İLAVE EDİN VE PATATESLERİN ÜZERİNE DÖKÜN.
 200 DERECE ISITTIĞINIZ FIRINDA 25 DAKİKA KADAR PİŞİRİN

DAHA SONRA RENDELENMİŞ KAŞARIDA PATATESLERİN ÜZERİNE DÖKÜN VE 10 DAKİKA DAHA PİŞİRİN. SICAK SICAK SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder