PAZAR KAHVALTINIZ İÇİN YUMUŞACIK AÇMALAR
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI SÜT,1 ŞİŞE MADEN SUYU,1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ,1 PAKET KURU MAYA,YARIM SU BARDAĞI ŞEKER,1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP,TUZ,ALABİLDİĞİ KADAR UN (YAKLAŞIK 5-6 SU BARDAĞI)
İÇİNE SÜRMEK İÇİN MARGARİN YADA TEREYAĞ
ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE SUSAM
YAPILIŞI
KURU MAYAYI YARIM BARDAK SÜT İLE KASEDE KABARTIN.
DİĞER BÜTÜN MALZEMELERDERİ HAMUR KABINA KOYUN,ORTASINI CUKUR YAPIN VE MAYAYI İLAVE EDEREK ELE YAPIŞMAYACAK BİR HAMUR ELDE EDİN VE ÜZERİNİ ÖRTEREK 1 SAAT KADAR MAYALANMAYA BIRAKIN.
DAHA SONRA MAYALANMIŞ HAMURLARDAN BİRER PARÇA ALIN VE ELİNİZLE YUVARLAK ACIN
YUVARLAKLAR ERİTTİĞİNİZ MARGARİNDEN SÜRÜN,SONRA RULO YAPARAK İKİ UCUNU SİMİT GİBİ BİRLEŞTİRİN VE TEPSİYE SIRALAYIN.
1 SAAT KADAR TEPSİDE KABARDIKTAN SONRA AÇMALARIN ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI VE SUSAM SÜRÜN.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN.
AÇMALARINIZ SERVİSE HAZIR...............AFİYET OLSUN
daha önce 2 kere denediğim beceremediğim açmayı birde sizin tarifle yapacağım bakalım nasıl olcak sonucu yazarım.
YanıtlaSil