12 Nisan 2013 Cuma

PORTAKALLI KREM KARAMEL

1 LİTRE SÜT,2 KAHVE FİNCANI NİŞASTA,1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER,4 ADET YUNURTA SARISI,1 PAKET VANİLYA

KARAMEL İÇİN==1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER,3 ÇORBA KAŞIĞI PORTAKAL SUYU

TENCEREDE SÜT ,NİŞASTA ŞEKER YUMURTA SARILARI VE VANİLYA MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİLİR,ÜZERİ GÖZ GÖZ OLMAYA BAŞLAYINCA KIVAMI OLMUŞTUR.

KARAMELİ İÇİN KÜÇÜK BİR TAVAYA ŞEKERİ KISIK ATEŞTE,ŞEKERİ ERİYENE KADAR,SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.
ŞEKERİN RENGİ DEĞİŞMEYE BAŞLAYINCA PORTAKAL SUYUNU İLAVE EDİN.
KATILAŞSADA MERAKLANMAYIN,KIVAMINA GELECEKTİR.

KARAMELDEN 2 ÇORBA KAŞIĞI KASELERE DÖKÜN,BEN MUFFİN KAPLARINI KULLANDIM,6 ADET ÇIKIYOR.
KAPLARDAKİ KARAMEL KATILAŞMAYA BAŞLAYINCA MUHALLEBİNİZİ DÖKÜN.

BUZDOLABINDA İYİCE SOĞUTTUKTAN SONRA TATLI TABAKLARINIZA TERS CEVİREREK SERVİS YAPIN.BEN ÜZERLERİNE PORTAKAL ŞEKERLEMESİ İLE SÜSLEDİM.......

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder