19 Nisan 2013 Cuma

ZERDE TATLISI
6 SU BARDAĞI SU
1.5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ.1 ÇORBA KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
1 ÇAY KAŞIĞI SAFRAN
1 ÇAY BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ
1 ÇAY KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
YAPILIŞI
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNCİ HAŞLAYIN.
6 SU BARDAĞI SUYUN İÇİNE SAFRANI KARIŞTIRIN VE TENCEREYİ ATEŞE KOYUN ŞEKERİDE İLAVE EDİP KAYNAMAYA BIRAKIN.

KAYNAMAKTA OLAN SAFRANLI SUYUN İÇİNE HAŞLANMIŞ PİRİNÇLERİ ,KUŞ ÜZÜMLERİNİ VE FISTIKLARIDA İLAVE EDİN.

1 KAŞIK MISIR NİŞASTASINI SUDA ERİTİN,KAYNAYAN ZERDEYE KARIŞTIRARAK İLAVE EDİN.5 DAKİKA KISIK ATEŞTE KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN.
ZERDE HAFİF SOĞUDUKTAN SONRA KASELERE BOŞALTIN.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder