26 Nisan 2013 Cuma

SOSYETE MANTISI

MALZEMELER
3 YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SU

İÇ HARCI İÇİN
250 GR. KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
2 KAŞIK SIVI YAĞ
TUZ,KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER

YOĞURTLU SOS İÇİN
7-8 KAŞIK YOĞURT 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
2-3 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK
TUZ ,TOZ KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI
ÖNCE İÇ HARÇINI YAPALIM,SOĞANI İNCE RENDELEYİN VE 2 KAŞIK SIVI YAĞ İLE KAVURUN.
SOĞANLAR PEMBELEŞİNCE KIYMAYI VE BAHARATLARINI İLAVE EDİP GÜZELCE KAVURUN.KAVRULMUŞ KIYMAYI SOĞUMAYA BIRAKIN.

SUYU VE SIVI YAĞI BİR KASEDE KARIŞTIRIN. YUFKALARI TEZGAHA YAYIP SIVI YAĞLI KARIŞIMLA YUFKALARI YAĞLAYIN VE DÖRDE BÖLÜN.

HERBİR PARÇANIN ÜZERİNE KIYMALI HARÇTAN YERLEŞTİRİN VE RULO ŞEKLİNDE SARARAK,RULOLARI İÇE DOĞRU KIVIRARAK GÜL ÇEKLİ VERİLİR.
 DİĞER YUFKALARDA AYNI İŞLEMİ YAPIN VE FIRIN TEPSİSİNE SIRALAYIN.

BÖREKLERİN ÜZERİNE SULU YAĞDAN SÜRÜN VE 180 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
 SARIMSAK VE YOĞURDU KARIŞTIRARAK SOS YAPIN.
KÜÇÜK BİR TAVADA TEREYAĞINI ERİTİN,KIRMIZI TOZ BİBERİDE İLAVE EDİN.

BÖREKLER SERVİS TABAĞINA ALINARAK,ÜZERLERİNE YOĞURTLU SOS VE KIRMIZI BİBERLİ SOS DÖKÜLEREK SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder