27 Nisan 2013 Cumartesi

PANNA COTTA......İTALYAN TATLISI

MALZEMELER
2 KUTU KREMA (400 GR.)
6 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER,
2 TATLI KAŞIĞI TOZ JELATİN
2 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET VANİLYA
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
MEVSİM MEYVELERİ (VİŞNE,ÇİLEK,MUZ,KARPUZ,ANANAS)

YAPILIŞI
,SÜTÜN İÇİNE JELATİN VE NİŞASTAYI KOYUN VE KARIŞTIRIN
KÜÇÜK BİR TENCERENİN İÇİNE KREMAYI BOŞALTIN.
ŞEKERİ KREMAYA KATIN VE KISIK ATEŞTE KAYNATIN.
JELATİN VE NİŞASTA KARIŞIMINI SÜTE YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİN VE MUHALLEBİ GİBİ PİŞİRİN.
KALIPLARI SU İLE ISLATIN VE KALIPLARA MUHALLEBİYİ DÖKÜN.
 BUZDOLABINDA 2-3 SAAT BEKLETİN
ARZU ETTİĞİNİZ MEYVELERLE SÜSLEYİP SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder