18 Nisan 2013 Perşembe

ŞEKERPARE
2 YUMURTA
2 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
4 SU BARDAĞI UN

ŞURUP
3 SU BARDAĞI ŞEKER
3.5 SU BARDAĞI SU
YARIM LİMON SUYU

ORTALARINA FINDIK YADA ÇEVİZ

YAPILIŞI==
BİR KABA YUMURTA PUDRA ŞEKERİ SIVI YAĞ VE KABARTMA TOZUNU KOYUP KARIŞTIRIN.UNU İLAVE EDEREK ÇOK FAZLA OLMAYACAK BİR HAMUR YAPILIR.

HAMURDAN KÜÇÜK PARÇALAR ALIP YUVARLAYIN VE YAĞLANMIİ TEPSİYE HAFİFÇE ÜZERLERİNİ YASSILTARAK YERLEŞTİRİN VE ORTALARINA FINDIK KOYARAK 170 DERECE FIRINDA 15 DAKİKA ÜZERLERİ PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.

ŞURUBU İÇİN ŞEKER SU TENCEREDE KAYNAMAYA BIRAKILIR VE ŞEKERİ ERİYİNCE YARIM LİMON SUYU İLAVE EDEREK 5 DAKİKA KADAR KAYNATILIR.

ŞEKERPARELER SOĞUK ŞURUP SICAK OLARAK ŞEKERPARELERİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.

YADA ŞEKERPARE SICAK ŞURUP SOĞUK OLMALI

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder