25 Nisan 2013 Perşembe


LAZ BAKLAVASI
MALZEMELER

14 YAPRAK BAKLAVALIK YUFKA
150 GRAM TEREYAĞ

MUHALLEBİSİ İÇİN
4 YUMURTA SARISI
7 BARDAK SÜT
1.5 BARDAKŞEKER
4 KAŞIK NİŞASTA
3 KAŞIK PİRİNÇ UNU
1 TUTAM TUZ VE KARABİBER
SU

ŞERBETİ İÇİN
1.5 BARDAK ŞEKER
1 BARDAK SU

HAZIRLANIŞI
ÖNCE MUHALLEBİYİ HAZIRLAYIN.7 BARDAK SÜT VE 1.5 BARDAK ŞEKER KAYNATILIR,
BİR KAPTA YUMURTA SARISI,NİŞASTA ,PİRİNÇ UNU,TUZ VE KARABİBAR İYİCE ÇIRPILIR.
BU KARIŞIM SÜTE İLAVE EDİLİR VE MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞER VE ILINMAYA BIRAKILIR.

150 GR. TEREYAĞ ERİTİLİR,YUFKALARIN YARISI TEPSİYE SERİLİR VE HER KATINA TEREYAĞ SÜRÜLÜR.
MUHALLEBİ YUFKALARIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR VE DİĞER YUFKALARDA MUHALLEBİNİN ÜZERİNE SERİLİR.
YUFKALARIN HER KATINA TEREYAĞ SÜRÜLÜR.
ÜZERİNE KALAN TEREYAĞ DÖKÜLÜR VE İRİ KARELER KESİLİR.

180 DERECE FIRINDA ÜZERİ NAR GİBİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.

ŞERBETİ İÇİN ŞEKER VE SU İYİCE KAYNATILIR.VE ŞERBET İYİCE SOĞUTULUR.

FIRINDAN ÇIKAN LAZ BÖREĞİNİN ÜZERİNE SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR.

YARIM SAATTE HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ,ÜSTÜ ÇITIR ÇITIR OLAN NEFİS BİR MUHALLEBİLİ TATLI..........DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder