1 KİLO HAMSİ
3 SU B. PİRİNÇ
3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 SOĞAN
1 TUTAM MAYDANOZ
TUZ,KARABİBER,SU
HAZIRLANIŞI
HAMSİLERİ AYIKLAYIP İKİYE AYIRIN.YUVARLAK FIRIN TEPSİSİNİ YAĞLAYIN VE HAMSİLERİN SIRTLARI TEPSİYE GELECEK ŞEKİLDE DİZİN.
TEPSİNİN ZEMİNİNİ KAPLADIKTAN SONRA KENARLARADA TEPSİDEN SARKACAK ŞEKİLDE HAMSİLERİ DİZİN.
SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIN VE TEREYAĞLA KAVURUN,SALÇAYI,TUZ KARABİBERİDE İLAVE EDİN.
PİRİNÇİ GÜZELCE YIKAYIN VE SOĞANLARA İLAVE EDİP KARIŞTIRIN.PİRİNÇLERİ AZ GECECEK KADAR SU İLAVE EDİP TENCERENİN KAPAĞINI KAPATARAK PİŞMEYE BIRAKIN.
MAYDONOZU İNCE İNCE DOĞRAYIN.
PİLAV TAM PİŞMEDEN OCAKTAN ALIN VE HAFİF İLIMAYA BIRAKIN.
MAYDONOZU PİLAVE KATIP KARIŞTIRIN.
TEPSİYE SIRALADIĞINIZ HAMSİLERİN ÜZERİNE PİLAVI DÖKÜN,ÜZERİNİ KAŞIKLA DÜZELTİN.
KALAN HAMSİLERLE ÜZERİNİ KAPATIN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE PİŞİRİN..........
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder