10 Mayıs 2013 Cuma

SÜTLÜ GÜL BÖREĞİ

MALZEMELER
3 ADET YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI ERİMİŞ MARGARİN
1 BARDAK RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

ÜZERİ İÇİN
1 SU BARDAĞI SÜT
2 YUMURTA VE SUSAM


HAZIRLANIŞI
YUFKAYI TEZGAHA YAYIP ERİTİLMİŞ MARGARİNİ FIRÇA İLE YUFKAYA SÜRÜN.
YUFKAYI ENİNE VE BOYUNA + ŞEKLİNDE KESİP 4 ÜÇGEN PARÇA ELDE EDELİM.
YUFKALARA KAŞAR PEYNİRİ YERLEŞTİRİP RULO ŞEKLİNDE SARIN VE İÇE DOĞRU YUVARLAYARAK GÜL ŞEKLİ VERİN.
DİĞER YUFKALARLADA AYNI İŞLEMİ YAPIN.
YAĞLANMIŞ TEPSİYE GÜL BÖREKLERİNİ DİZELİM.
SÜT VE YUMURTALARI İYİCE CIRPIN VE GÜL BÖREKLERİN ÜZERİNE GEZDİRİN.
200 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder