12 Mayıs 2013 Pazar





PROFİTEROL

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI UN
125 GR. MARGARİN
3 YUMURTA

KREMASI İÇİN
2.5 BARDAK SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1.5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 YUMURTA
1 PAKET VANİLYA

ÜZERİ İÇİN
1 PAKET HAZIR ÇIKOLATA SOSU

YAPILIŞI
TENCEREYE 1 BARDAK SUYU VE MARGARİNİ KOYUP KAYNATIN.
DAHA SONRA UNU İLAVE EDEREK SÜREKLİ KARIŞTIRIN.
2-3 DAKİKA KARIŞTIRARAK PİŞİRİN VE OCAĞI KAPATARAK 25-30 DAKİKA SOĞUMAYA BIRAKIN.
HAMUR SOĞUDUKTAN SONRA YUMURTALARI TEKER TEKER KIRARAK HAMURA YEDİRİN
YUMURTALARI İYİCE HAMURA YEDİRDİKTEN SONRA YAPIŞKAN BİR HAMUR ELDE ETMENİN LAZIM.

HAMURU 10 DAKİKA KADAR DİNLENDİRİN.
TEPSİYE YAĞLI KAĞIT DÖŞEYEREK BİRER KAŞIK HAMURDAN YERLEŞTİRİN VE 180 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 35 DAKİKA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.

KREMA MALZEMESİNİN TAMAMI İLE MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR KREMA PİŞİRİLİR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR.

PROFİTEROL LAR PİŞTİKTEN VE SOĞUDUKTAN SONRA ORTADAN İKİYE BİÖLEREK KREMADAN DOLDURULUR VE SERVİS TABAĞINA ALINIR.

İSTERSENİZ PUDRA ŞEKERİ YADA ÇIKOLATA SOSU ÜZERLERİNE GEZDİRİP SERVİS YAPILIR.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder