20 Mayıs 2013 Pazartesi

ÇİLEK SOSLU PUDİNG
MALZEMELER
250 GR ÇİLEK
1 LİTRE SÜT
3.5 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

YAPILIŞI
ÇİLEKLERİ YIKAYIP PÜRE HALİNE GETİRİN.
TENCEREDE TEREYAĞINI ERİTİN VE UNU EKLEYEREK KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUN,SÜTÜ İLAVE EDİN VE MUHALLEBNİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİN VE OCAKTAN ALIP ŞEKERİ İLAVE EDEREK 5 DAKİKA MİKSERDE ÇIRPIN.
BORCAM TEPSİYE MUHALLEBİYİ DÖKÜN VE SOĞUDUKTAN SONRADA ÇİLEK PÜRESİNİ ÜZEREİNE DÖKÜN.

1-2 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETTİKTEN SONRA DİLİMLEYEREK SERVİS YAPIN.

ÇOK HAFİF BİR TATLI:)
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder