7 Mayıs 2013 Salı

EKŞİLİ KÖFTE

MALZEMELER
YARIM KİLO KIYMA
1 SOĞAN
1 HAVUÇ
1 PATATES
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 YUMURTA
BİRAZ MAYDANOZ TUZ KARABİBER

TERBİYESİ İÇİN
1 ÇAY FİNCANI YOĞURT
1 LİMON 2 YEMEK KAŞIĞI UN

YAPILIŞI
SOĞANI RENDELEYİN. PİRİNÇİ 1 YUMURTA TUZ KARABİBERİ VE KIYMAYI EKLEYEREK YOĞURUN.
ÇEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYIN.
HAVUÇU VE PATATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYIN.
TENCEREYE 2.5 SU BARDAĞI KADAR SU KOYUN VE KAYNAYINCA KÖFTELERİ,PATATESLERİ VE HAVUÇLARI KAYNAYAN SUYA KATALIM.
KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIN.
BU ARADA TERBİYESİNİ YAPIN
 BİR KASEDE UNU YOĞURDU VE LİMON SUYUNU ÇIRPIN VE BIRAZ SOĞUK SU İLE İNCELTİN.

TENCEREDEKİ KÖFTELERİN SUYUNDAN BİRAZ ALIP KARIŞTIRIN.
TERBİYEYİ KÖFTELERE İLAVE ETTİKTEN SONRA DİR KAÇ DAKİKA DAHA PİŞİRİN.

KÜÇÜK BİR TAVADA 1 KAŞIK TEREYAĞI ERİTİN,NANE VE PULBİBER İLAVE EDİP YAKIN.
HAZIRLADIĞINIZ TEREYAĞLI SOSU TENCEREYE DÖKÜP HAFİFCE KARIŞTIRALIM.

EKŞİLİ KÖFTEMİZ HAZIRDIR........AFİYET OLSUN








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder