6 Mayıs 2013 Pazartesi

3 RENKLİ BÖREK

MALZEMELER
YARIM KİLO ISPANAK
1 SU BARDAĞI LOR PEYNİRİ
3 ADET HAVUÇ
4 ADET YAPRAK YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
2 ÇAY BARDAĞI SU

HAZIRLANIŞI
HAVUÇLARI RENDELEYİN
ISPANAKLARI YIKAYIP DOĞRAYIN.
AYRI AYRI TENCEREDE AZ ZEYTİNYAĞI İLE HAVUCU VE ISPANAKLARI KAVURUN.
 LOR PEYNİRİNİN İÇİNE ARZU EDERSENİZ KIRMIZI BİBER VE KARABİBER EKLEYİN.
BİRİNCİ YUFKAYI SERİN VE SU İLE ZEYTİNYAĞ KARIŞIMINI YUFKAYA SÜRÜN.
HAZIRLADIĞINIZ KAVRULMUŞ HAVUCU YUFKAYA DAĞITIN VE RULO ŞEKLİNDE SARIN.

İKİNCİ YUFKAYI ISPANAKLA AYNI İŞLEMİ YAPIN.

ÜÇÜNCÜ YUFKAYADA LOR PEYNİRİ YAYIN VE RULO ŞEKLİNDE SARIN.

DÖRTÜNCÜ YUFKAYI SERİN VE HAZIRLADIĞINIZ 3 RULO  YUFKAYI İÇİNE KOYUN.

İKİSİ YANYANA ÜÇÜNCÜSÜ İLE ÜSTÜNE.

TÜM YUFKALARDAN KOCAMAN RULO YAPILIR.

BÜYÜK ROLU TEPSİYE KONUR VE ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP SUSAM SERPİLİR.
200 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.
PİŞTİKTEN SONRA DİLİMLENİR VE 3 RENK ORTAYA ÇIKAR

AFİYET OLSUN



1 yorum: