14 Mayıs 2013 Salı


BEŞAMEL SOSLU MANTARLI TAVUK

MALZEMELER
400 GR.MANTAR,2 ADET TAVUK GÖĞSÜ,2-3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ,TUZVE KARABİBER.

BEŞEMAL SOSSU İÇİN=2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN,2 YEMEK KAŞIĞI UN,3 SU BARDAĞI SÜT,RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

HAZIRLANIŞI
MANTARLAR YIKANDIKTAN VE AYIKLANDIKTAN SONRA KUŞBAŞI DOĞRANIR.
TAVUK PARÇALARINIDA KUŞBAŞI DOĞRADIKTAN SONRA TENCEREYE SIVI YAĞ KOYUP TAVUKLARIN RENGİ DEĞİŞENE KADAR KAVRULUR SONRA MANTARLARI İLAVE EDEREK SUYUNU CEKENE KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.

BEŞAMEL SOSU İÇİN MARGARİNİ ERİTİN VE UNU İLAVE EDEREK UN PEMBELEŞENE KADAR KAVURUN.
SÜTÜ İLAVE EDEREK SÜREKLİ KARIŞTIRARAK KOYULAŞANA KADAR PİŞİRİN.BİR TUTAM TUZ EKLEYİN.
BORCAM TENCERESİNE MANTARLI TAVUKLARI KOYUN TUZUNU VE KARABİBERİ EKLEYİN.
HAZIRLADIĞINIZ BEŞAMEL SOSUNU ÜZERLERİNE DÖKÜN VE KAŞIKLA HAFİFCE KARIŞTIRIN.
RENDE KAŞAR PEYNİRİNİ TENCERENİN TAMAMINA YAYDIRIN BİRAZ KIRMIZI BİBER SERPİŞTİRİN.
180 DERECE FIRINDA 15-20 DAKİKA KADAR PİŞİRİN

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder