BEZELİ PASTA
MALZEMELER
40 ADET PETİBÖR BİSKÜVİ
4 ORTA BOY ELMA
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
MUHALLEBİSİ İÇİN
1 KİLO SÜT
1 PAKET VANİLYA
1.5 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI UN
ÜZERİ İÇİN 1 PAKET KREM ŞANTİ
10 ADET BEZE
ÇİKOLATA SOS İÇİN
2 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 SU BARDAPI ŞEKER
YAPILIŞI
BİSKÜVİLERİ UFALAYIN.ELMALARI RENDELEYİN VE BİSKÜVİLERE KARIŞTIRIN.
LİMON KABUĞU RENDESİNİ EKLEYİP İYİCE YOĞURDUKTAN SONRA BORCAM TEPSİYE YAYIN.
MUHALLEBİSİ İÇİN BÜTÜN MALZEMELERİ PİŞİRİN VE SOĞUMAYA BIRAIN.
BU ARADA KREM ŞANTİYİ TARİFİNE GÖRE HAZIRLAYIN.
SOĞUMUŞ OLAN MUHALLEBİYİ BİSKÜVİLİ KARIŞIMIN ÜZERİNE DÖKÜN.BİRAZ SERTLEŞTİKTEN SONRA KREM ŞANTİYİ SPATULA YARDIMI İLE DÜZGÜNCE YAYIN.
ÇİKOLATA SOSUNUDA TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİN VE KABUK TUTMAMASI İÇİN ARADA KARIŞTIRARAK SOĞUTUN.
BEZELERİ KREM ŞANTİNİZ ÜZERİNE SIRALAYIN VE SOĞUMUŞ OLAN ÇİKOLATA SOSUNU BEZELERİN ÜZERİNE GEZDİRİN........
YAPIMI ZAHMETLİ AMA ÇOK LEZZETLİ BİR PASTA
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder