4 Mayıs 2013 Cumartesi

ELMALI KURABİYE
125 GR.YUMUŞAK MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 YUMURTA
1SU BARDAĞI NİŞASTA
1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
3 VEYA 3.5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET VANİLYA 1 PAKET KABARTMA TOZU

İÇ MALZEMESİ
4-5 ELMA TARÇIN CEVİZ 2 KAŞIK ŞEKER

YAPILIŞI
ELMALARI SOYUN VE RENDELEYİN.TAVADA ELMA RENDESİ ŞEKER İLE SUYUNU CEKENE KADAR PİŞİRİLİR.SOĞUMAYA BIRAKILIR,SOĞUDUKTAN SONRA TARÇIN VE CEVİZ KARIŞTIRILIR.

HAMURU İÇİN BÜTÜN MALZEMELERDEN PÜRÜZSÜZ HAMUR YAPILIR VE ÇEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP MERDANE İLE YUVARLAK ACILIR.
YUVARLAK ACTIĞINIZ HAMURLARI SİGARA BÖREĞİ KESER GİBİ KESİN
ELMALI İÇ MALZEMELERİ ORTALARA YERLEŞTİREREK SARIN.
YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZEREK  150 DERECEDE PİŞİRİN.
SOĞUDUKTAN SONRA KURABİYELERİN ÜZERLERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİŞTİRİN.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder