NEFİS DONDURMALI İRMİK HELVASI
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
DONDURMA
SÜTÜ VE ŞEKERİ ŞEKER ERİYENE KADAR PİŞİRİN VE ILINMAYA BIRAKIN.
TENCEREDE TEREYAĞINI ERİTİN VE İRMİĞİ RENGİ KAHVERENGİ OLANA KADAR KAVURUN.
ŞEKERLİ SÜTÜ İLAVE EDEREK KARIŞTIRIN VE KISIK ATEŞTE SÜTÜ ÇEKENE KADAR PİŞİRİN. 10-15 DAKİKA DEMLENDİKTEN SONRA ÜZERİNE DONDURMA KOYARAK SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder