SALÇALI BİFTEK
MALZEMELER
3-4 ADET BİFTEK
1 ADET HALKA DOĞRANMIŞ SOĞAN
2-3 ADET HALKA DOĞRANMIŞ DOMATES
2-3 DİŞ SARIMSAK
1.5 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
TUZ KARABİBAR ,KEKİK VE BİR TUTAM BİBERİYE
HAZIRLANIŞI
BİFTEKLER SIVI YAĞ İLE TAVADA YAKLAŞIK 7-8 DAKİKA PİŞİRİLİR.
YAYVAN BİR TENCEREYE PİŞİRDİĞİNİZ ETLERİ DİZİN VE ETLERİN ÜZERİNE SOĞANI, DOMATESİ VE EZİLMİŞ SARIMŞALARI EKLEYİN.
1 SU BARDAĞI SICAK SUDA SALÇAYI EZİN VE BİR TUTAM BİBERİYE,KEKİK KARABİBER VE TUZU İLAVE EDİN.
BU SOS KARIŞIMINI ETLERİN ÜZERİNE GEZDİRİN.
KISIK ATEŞTE 1 SAATE YAKIN PİŞİRİN.
SUYU AZALDIKCA SICAK SU İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.
PİŞMESİNE YAKIN SUYUNU TAMAMEN ÇEKMEMESİ GEREKİR,
PİŞEN ETİ TABAĞINIZA ALIN VE ARZUNUZA GÖRE PİLAV YADA PÜRE İLE SERVİS YAPABİLİRSİNİZ:)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder