ÜZÜMLÜ GÜL KEK
MALZEMELER
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK TOZŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
125 GR YUMUŞAK BECEL
1 SU BARDAĞI YIKANMIŞ SÜZÜLMÜŞ UNA BULANMIŞ KURU ÜZÜM
BİR AVUÇ FINDIK
2 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİNE UN..
HAZIRLANIŞI
YUMURTALAR VE ŞEKER KABARANA KADAR MİKSERLE İYİCE CIRPILIR,SÜT VE YAĞ EKLEYİN.ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
UN VE KABARTMA TOZUNU İLAVE EDİLİR..(ÇOK AKIŞKAN BİR HAMUR
OLMAMALIDIR,AMA KALIBA DÖKERKEN KOLAYCA YAYILABİLECEK KIVAMDA OLMALIDIR.
EN SON İYİCE UNA BULANMIŞ ÜZÜMLERİ VE FINDIĞI İLAVE EDİP KARIŞTIRDIKTAN SONRA YAĞLANMIŞ KALIBA DÖKÜLÜR.
ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ FIRINDA 160-170 DERECEDE 40 DAKİKA PİŞİRİLİR..MİNİK KEK KALIPLARINA DÖKÜLÜRSE DAHA KISA SÜREDE PİŞER...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder