28 Eylül 2013 Cumartesi



KIŞ YAKLAŞIYOR..MİS GİBİ TARHANA YAPMA ZAMANI :)
MALZEMELER
3 KİLO KIRMIZI BİBER (ÇEKİRDEK VE SAPLARI ÇIKARILMIŞ KABUĞU SOĞULMUŞ)
2 KİLO YERLİ DOMATES(KABUĞU SOYULMUŞ ROBOTTA KIYILMIŞ)
1.5 KİLO KURU SOĞAN(ROBOTTA İNCE KIYILMIŞ)
2 KİLO SÜZME YOĞURT
300 ML EV YOĞURTU
20 GR YAŞMAYA
1.5 BAŞ SARIMSAK
3 ÇORBA KAŞIĞI KAYA TUZU
4.5 KG VE 5 KİLO UN TOPLAM 9.5 KİLO
EN ÖNEMLİ MALZEME=SABIR SABIR SABIR VE GÜÇLÜ KOLLAR

YAPILIŞI
KURUSOĞANLAR,DOMATES,BİBER VE SARIMSAK BÜYÜK BİR TENCEREDE YAKLAŞIK YARIM SAAT PİŞİRİLİR.
SOĞUTULUR.
BİR LEĞEN YADA KOVAYA KONUR.300 ML YOĞURTLA MAYA KARIŞTIRILIR,EKLENİR SÜZME YOĞURT VE TUZ İLAVE EDİLİR.
BİR OKLAVA YARDIMIYLA KEK KIVAMININ KOYUSU ELDE EDİLENE KADAR,YAKLAŞIK 4.5 KİLO UN AZAR AZAR EKLENEREK HOMOJEN BİR KARIŞIM ELDE EDİLİR.

ÜSTÜ KAPATILIR YAKLAŞIK 3 GÜN 30 DERECE SICAKLIKTAKİ BİR ORTAMDA BEKLETİLİR.

HAMUR KABARDIKÇA YOĞRULUP AZAR AZAR UN EKLENİP KARIŞTIRILIR.

DÖKME ZAMANI YAKLAŞTIKÇA KOLLARINIZ ZORLANMAYA BAŞLAYACAKTIR

YAKLAŞIK 5 KİLO UNUDA BU ŞEKİLDE HAMURA EKLEYİN.
HAMUR KAŞIKLA ÇARŞAFLARA SERİLİR ,KURUTULUR VE ROBOTTA 4-5 TUR ÇEKİLEREK UN HALİNE GELENE KADAR ÇEKİLİR.

NEMİ KAYBOLANA KADAR, 1 HAFTA KADAR SERİLİ ,ARADA KARIŞTIRARAK KURUTULUR.
ARTIK TARHANANIZ HAZIRDIR.........AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder