22 Eylül 2013 Pazar

PATATES VE HAVUÇ MANTISI MALZEMELER :

6 ORTA BOY PATATES. 7-8 TANE HAVUÇ,BİRAZ MAYDANOZ ,3 TATLI KAŞIĞI BECEL YAĞ, 1 ÇAY BARDAĞI SÜT SARMISAKLI YOĞURT . KIRMIZI BİBER SOSU VE BİRAZ TEREYAĞ YAPILIŞI : PATATES KABUKLARI SOYULUR DÜDÜKLÜDE HAŞLANIR.BU ARADA KABUĞU SOYULAN HAVUÇ İNCE RENDELENİP AZ SIVI YAĞDA SUYU ÇEKENE KADAR SOTELENİR.PATATES PİŞİNCE BECEL YAĞ VE SÜT BİRAZ DA TUZ KATILIP PÜRE HALİNE GELENE KADAR EZİLİR.MAYDANOZ YAPRAKLARI DA KARIŞTIRILIP BORCAMA YAYILIR.SONRA HAVUÇLAR YAYILIR.SOĞUYUNCA DA YOĞURT VE SALÇA SOSU İLE İŞLEM TAMAMLANIR ARZUYA GÖRE SUMAK PUL BİBERLE SERVİSE HAZIRDIR AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder