22 Eylül 2013 Pazar
ERİK MARMALATI
1 KİLO KIRMIZI ERİK
750 GR. TOZ ŞEKER
1 FİNCAN SU
1 ÇAY KAŞIĞI LİMON TOZU YADA YARIM LİMON SUYU
HAZIRLANIŞI
ERİKLERİN YIKAYIN,ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARDIKTAN DONRA UFAK UFAK DOĞRAYIN YADA BLENDERDEN GEÇİRİN VE TENCEREYE KOYUN.
1 NESCAFE FİNCANI SU KOYUN VE KISIK ATEŞTE KAYNAMAYA BIRAKIN.
ERİKLER YUMUŞADIKTAN SONRA ŞEKERİ İLAVE EDİN VE KISIK ATEŞTE KAYNAMAYA BIRAKIN.
MARMALAT KOYULUĞUNA GELDİKTEN SONRA LİMON TOZU YADA LİMON SUYUNU İLAVE EDİN VE 1 TAŞIM DAHA KAYNATTIKTAN SONRA MARMALATINIZ HAZIR DEMEKTİR.
EĞER HEMEN TÜKETMEYECEKSENİZ KAVANOZLARA SICAKKEN KOYUN,KAPAKLARINI KAPATIN VE KAVANOZLARI TERS CEVİREREK SOĞUYANA KADAR BEKLETİN...............
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder