PROFITEROL
Malzemeleri
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125gr margarin
3 yumurta
KREMASI için
1 paket hazır vanilyalı puding
ÜZERİNE
1 paket hazır çikolata sosu
YAPILISI
Vanilyalı puding i ve çikolata sosunu tarifleri ne göre hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Tencerede margarin ve suyu kaynatın sonra unu ekleyerek 2-3 dakika surekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumaya birakin.
Sonra yumurtaları teker teker hamura ekleyin.
Iyice elinizle yada tahta kasikla yumurtaları hamura yedirin.
Bu işlem biraz yorucu olabilir.
Yapışkan bir hamur olması lazım.
Tepsiye yağlı kağıt doseyin ve kasikla yada hamuru sıkma torbası na
koyarak sık ın. 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Pişirme
esnasında fırın kapağını açmayın,yoksa hamurlar çöker.
Fırından
cikardiktan sonra soğumaya bırakın ve sonra ortadan bölüp aralarina
krema sürün. Servis tabağına profiterol leri dizin ve üzerine çikolata
sosu dökerek servis yapın.
AFİYET OLSUN★
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder