ÇİĞ BÖREK
Malzemeler: * 2,5 su bardağı beyaz un * 1 çorba kaşığı sirke * 1 çay bardağı su (yetmezse ilave edin) * Yarım çay bardağı sıvı yağ (isteğe bağlı) * Tuz
İç Malzemesi: * 250 gr az yağlı kıyma * 1 adet ince kıyılmış kuru soğan * Tuz, karabiber * 1/2 çay bardağı su
Yapılışı: Un,su, tuz,sirke (sıvı yağ istenilirse) kulak memesi kıvamında yoğrulur. Hamuru 45 dakika nemli bez altında dinlendirilir. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp, her beze tabak büyüklüğünde açılır. Kıymayı soğan,tuz ve karabiber ile iyice karıştırıp, harca su eklenir ve açılan hamurun yarısına 1 kaşık iç koyulup yayılır. Diğer yarısı, yarım ay olacak şekilde kapatılıp, kenarları parmakla bastırılır, bir tabak yardımı ile kenarlarında ki fazla hamurun alınması, ve iyice kapanması sağlanır. Bol yağda kızartılıp, kağıt havlu üzerine konulur.
Malzemeler: * 2,5 su bardağı beyaz un * 1 çorba kaşığı sirke * 1 çay bardağı su (yetmezse ilave edin) * Yarım çay bardağı sıvı yağ (isteğe bağlı) * Tuz
İç Malzemesi: * 250 gr az yağlı kıyma * 1 adet ince kıyılmış kuru soğan * Tuz, karabiber * 1/2 çay bardağı su
Yapılışı: Un,su, tuz,sirke (sıvı yağ istenilirse) kulak memesi kıvamında yoğrulur. Hamuru 45 dakika nemli bez altında dinlendirilir. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp, her beze tabak büyüklüğünde açılır. Kıymayı soğan,tuz ve karabiber ile iyice karıştırıp, harca su eklenir ve açılan hamurun yarısına 1 kaşık iç koyulup yayılır. Diğer yarısı, yarım ay olacak şekilde kapatılıp, kenarları parmakla bastırılır, bir tabak yardımı ile kenarlarında ki fazla hamurun alınması, ve iyice kapanması sağlanır. Bol yağda kızartılıp, kağıt havlu üzerine konulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder