3 Eylül 2013 Salı

ET SOTE

500 GR KUŞBAŞI ET
4-5 ZEYTİNYAĞ
2 DOMATES
1 ADET KURU SOĞAN
KARABİBER,KİMYON,KEKİK,TUZ
3 SU BARDAĞI SICAK SU

HAZIRLANIŞI
TENCEREYE ZEYTİNYAĞINI KOYUN VE ISITIN,ÜZERİNE KUŞBAŞI ETLERİ EKLEYİN VE ETLERİN BIRAKTIĞI SU BUHAR OLUP KENDİNİ ÇEKENE KADAR  KISIK ATEŞTE ARADA KARIŞTIRARAK KAVURUN.
SOĞANLARI İNCE DOĞRAYIN VE ETLERE EKLEYİP BİR İKİ TAŞIM KARIŞTIRIN.
DOMATESLERİ RENDELEYİP İLAVE EDİN ,1-2 TAŞIM KARIŞTIRDIKTAN SONRA 3 BARDAK SICAK SU EKLEYİN,BAHARATLARIDA İLAVE ETTİKTEN SONRA TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIN VE KISIK ATEŞTE YAKLAŞIK 40-45 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder