KADINBUDU KÖFTE
MALZEMELER
500 GR KIYMA,1 YUMURTA,1 ORTA BOY SOĞAN,2 DİŞ SARIMSAK,YARIM SU BARDAĞI PİRİNÇ,TUZ KARABİBER KİMYON,
BULAMAK İÇİN
1 SU BARDAĞI UN,2 YUMURTA
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
HAZIRLANIŞI
SOĞANLARI VE SARIMSAĞI DOĞRAYIN,TAVAYA 2-3 KAŞIK SIVI YAĞ KOYUN VE KAVURUN,SOĞANLAR PEMBELEŞİNCE KIYMANIN YARISINI EKLEYİN VE KIYMA SUYUNU SALIP TEKRAR ÇEKENE KADAR KAVURUN.
OCAKTAN KIYMAYI ALIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.
PİRİNÇİ TENCEREDE SU İLE YUMUŞAYANA KADAR HAŞLAYIN VE SUYUNU SÜZÜN.
SOĞUMUŞ OLAN KIYMAYA HAŞLANMIŞ PİRİNÇLERİ EKLEYİN,BAHARATLARI 1 YUMURTA VE KENARA AYIRDIĞINIZ KIYMANIN YARISINIDA EKLEYİP GÜZELCE YOĞURUN VE YARIM SAAT KADAR BUZDOLABINDA DİNLENDİRİN.
DİNLENİP TOPARLANAN KIYMADAN PARÇALAR ALIP ŞEKİLLENDİRİN.
2 YUMURTAYI BİR KASEDE CIRPIN.
TAVADA YAĞI KIZDIRIN.
KÖFTELERİ ÖNCE UNA SONRADA YUMURTAYA BULAYIN VE KIZGIN YAĞDA KÖFTELERİ KIZARTIN.
YANINDA PATATES PÜRESİ İLE SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.....................AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder