31 Ağustos 2013 Cumartesi


ŞEFTALİ RECELİ

1 KİLO ŞEFTALİ
500 GR.ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SU


YAPILIŞI= ŞEFTALİLERİN KABUKLARINI SOYUN,DİLEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE DİLİMLEYİN VE YAYVAN BİR TENCEREYE KOYUN.
1 ÇAY KAŞIĞI SU KOYUN VE KISIK ATEŞTE ARADA KARIŞTIRARAK 8-10 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.
ŞEKERİ EKLEYİP YİNE KISIK ATEŞTE PİŞİRMEYE DEVAM EDİN.
10 DAKİKA SONRA KOYULAŞMAYA BAŞLAYACAKTIR, 15 DAKİKA KADAR PİŞTİKTEN SONRA RECELİNİZ HAZIR DEMEKTİR..............AFİYETLE........

1 yorum: