30 Ağustos 2013 Cuma

 ZEYTİNYAĞLI BAMYA
1 KİLO BAMYA
2 ADET SOĞAN
2 ADET DOMATES
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
TUZ VE BİRAZ ŞEKER
YARIM LİMON SUYU

HAZIRLANIŞI
BAMYALARI AYIKLAYIP YIKAYIN.LİMONLU SUDA 15-20 DAKİKA KADAR BEKLETİN.SOĞANLARI YEMEKLİK DOĞRAYIN,DOMATESLERİ RENDELEYİN.
BAMYALARI SÜZÜP TENCEREYE ALIN,ÜZERİNE DOĞRANMIŞ SOĞANLARI VE DOMATESLERİ EKLEYİN.
LİMON SUYUNBU,ZEYTİN YAĞ,TUZUNU VE YARIM TATLI KAŞIĞI ŞEKERİDE EKLEDİKTEN SONRA AZ SICAK SU EKLEYİN VE KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.............
AFİYET OLSUN :)



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder