ISLAK KURABİYE
MALZEMELER
1 YUMURTA
125 GR. MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 TATLI KAŞIĞI KAKAO
ALABİLDİĞİNE UN.
ŞERBETİ İÇİN
2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
4 ÇAY BARDAĞI SU
ÇEYREK LİMON SUYU
YAPILIŞI
ÖNCE ŞERBETİ İÇİN ŞERBET MALZEMELERİNİ TENCEREDE 10 DAKİKA KADAR KAYNATIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.
HAMUR MALZEMELERİNİN HEPSİNİ KARIŞTIRIP ELE YAPIŞMAYACAK BİR HAMUR ELDE EDİN VE HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP YUVARLANIR VE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR.
180 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 20 DAKİKA KADAR PİŞER .
KURABİYELER SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERLERİNE SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR.
AFİYET OLSUNNNN :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder