30 Ağustos 2013 Cuma
MANTI
İÇ HARCI İÇİN
250 GR KIYMA
1 ADET RENDELENMİŞ VE SUYU SIKILMIŞ KURU SOĞAN
KARABİBER VE TUZ
HAMURU İÇİN
3 SU BARDAĞI UN
3 TÜRK KAHVE FİNCANI SU
1 YUMURTA
1.5 TATLI KAŞIĞI TUZ
ÜZERİNE YOĞURTLU SARMISAK
TEREYEĞINDA BİBER SALÇASI SOSU VE SUMAK
HAZIRLANIŞI
HAMUR MALZEMELERİNDE HAMUR YAPIN VE 20 DAKİKA KADAR DİNLENDİRİN,
BU ARADA İÇ HARÇI MALZEMELERİNİ İYİCE KARIŞTIRIN.
HAMURDAN YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP MERDANE YADA OKLAVAYLA ACIN.
AÇTIĞINIZ HAMURU KÜÇÜK KARELERE KESİN VE ORTALARINA İÇ HARCI KOYUP KAPATIN.
MANTILARI 200 DERECE FIRINDA 15 DAKİKA KADAR FIRINLAYIN Kİ YAPIŞMASINLAR.
TENCEREYE SU VE TUZ KOYUN ,SU KAYNAYINCA MANTILARI 15-20 DAKİKA KADAR HAŞLAYIN.
TABAĞA ALDIĞINIZ MANTININ ÜZERİNE YOĞURTLU SARIMSAK,TEREYAĞLI SALÇALI SOS VE SUMAK SERPİN.............
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder