27 Ağustos 2013 Salı

FASULYE DİBLESİ
YARIM KİLO TAZE FASULYE
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 ADET DOMATES
2-3 DİŞ SARIMSAK
1 KÜÇÜK SOĞAN
ZEYTİN YAĞ VE TUZ

HAZIRLANIŞI
FASULYELERİ AYIKLAYIP KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN.SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIN VE TENCEREYE ALIP ZEYTİN YAĞI İLE BİRAZ KAVURUN.DOMATESİ RENDELEYİN VE SOĞANLARA İLAVE EDİN .
SARIMSAĞI EZİP DOMATESLER EKLEYİP KARIŞTIRIN.
YIKANMIŞ PİRİNÇLERİ VE FASULYEYİDE TENCEREYE ATIP 2-3 DAKİKA KAVURDUKTAN SONRA 2 SU BARDAĞI SU İLAVE EDİN.
TUZUNUDA EKLEDİKTEN SONRA KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.

SOĞUK OLARAKDA YİYEBİLECEĞİNİZ DEĞİŞİK BİR LEZZET........AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder