5 Temmuz 2013 Cuma

MIHLAMA


MIHLAMA
100 GR TEREYAĞ
1 SU BARDAĞI MISIR UNU
1.5 SU BARDAĞI SU
100 GRAM KADAR TEL PEYNİRİ YADA ERİTME PEYNİR

HAZIRLANIŞI
TAVADA REYAĞ ERİTİLİR VE MISIR UNUYLA BİRLİKTE YAKLAŞIK 10 DAKİKA MISIR UNUNUN RENGİ DÖNENE KADAR KAVRULUR.
SU EKLENİR VE FOKURDAYANA KADAR KARIŞTIRILIR.
PEYNİR EKLENİP BİR YANDAN KARIŞTIRILIR.
BİR SÜRE KENDİ HALİNE BIRAKILIR,TEREYAĞ ÜSTE ÇIKIP KENDİNİ GÖSTERDİĞİNDE MIHLAMANIZ YEMEĞE HAZIRDIR............

BU LEZZETLİ MIHLAMAYI ARKADAŞIMIZ MUSTAFA ŞİMŞEK BİZZAT KENDİSİ YAPTI ,BİZDE AFİYETLE YEDİK...ÇOK LEZZETLİYDİ,ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder