20 Temmuz 2013 Cumartesi
CEVİZLİ KAYISILI SÜTLÜ TATLI
MALZEMELER
KEKİ İÇİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
3 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
2 KAŞIK KAKAO
5 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
İÇ HARÇI İÇİN
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞERKER
500 GR KAYISI
1 KASE CEVİZ
KREMASI İÇİN
4 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET KREM ŞANTİ
SÜSLEMEK İÇİN KAKAO
HAZIRLANIŞI
KEK İÇİN KEK MALZEMELERİNİ SIRASI İLE MİKSERLE ÇIRPIN VE YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA YADA BORCAMA DÖKÜN,180 DERECE FIRINDA 10 DAKİKA PİŞİRİN.
PİŞEN KEKİ FIRINDAN CIKARIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.
BU ARADA KAYISILARI YIKAYIP ÇEKİRDEKLERİNİ CIKARTIN VE UFAK UFAK DOĞRAYIN VE TENCEREYE ALIN.
TOZ ŞEKERİ KAYISILARIN ÜZERİNE GEZDİRİN VE KISIK ATEŞTE YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN.SUYUNU CEKERSE ÇOK AZ SU İLAVE EDİN.
KAYISILAR YUMUŞADIKTAN SONRA SOĞUMUŞ KEKİN ÜZERİNE KAYISILARI YAYDIRIN.
KAYISILARIN ÜZERİNE İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZLERİ SERPİŞTİRİN.
TATLININ KREMASINI HAZIRLAMAK İÇİN,TENCEREYE SÜT,ŞEKER VE UNU EKLEYİN VE MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİN.KREMAYI PCAKTAN ALIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.
1 PAKET KREM ŞANTİYİ 1 SU BARDAĞI SÜT İLE ÇIRPIN VE SOĞUMUŞ OLAN KREMAYA İLAVE EDEREK İYİCE CIRPTIKTAN SONRA, SOĞUMUŞ OLAN KAYISILARIN ÜZERİNE DÖKÜN VE ÜZERİNİ GÜZELCE DÜZLEŞTİRİN.
SÜSLEMEK İÇİNDE KAKAO SERPİŞTİRİN VE TATLINIZ 3-4 SAAT BUZDOLABINDA BEKLEDİKTEN SONRA SERVİS EDİN.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder