14 Temmuz 2013 Pazar
,İSLİM KEBEBI
MALZEMELER
1 KİLO PATLICAN
2-3 ADET ÇARLİSTON BİBER
2-3 ADET DOMATES
KAŞAR PEYNİRİ
KÖFTE İÇİN
YARIM KİLO KIYMA
1 ADET SOĞAN
2-3 DİŞ SARIMSAK
3 DİLİM EKMEK İÇİ
1 YUMURTA
TUZ KARABİBER
SOSU İÇİN
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
YARIM SU BARDAĞI SU
ZEYTİNYAĞI
HAZIRLANIŞI
PATLICANLARI İNCE UZUN DİLİMLEYİM TUZLU SUDA BEKLETTİKTEN SONRA KIZGIN YAĞDA KIZARTIN.
KÖFTE MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIP İYİCE YOĞURUN VE YUVARLAK KÖFTELER YAPIP YAĞSIZ TAVADA ÖNLÜ ARKALI PİŞİRİN.
KIZARMIŞ PATLICANLARIN ORTASINA BİRER TANE KÖFTE KOYUN VE ARTI ŞEKLİNE SARIN.
DİLİM DOMATES KAŞAR PEYNİRİ VE ÇARLİSTON BİBER YERLEŞTİRİN VE KÜRDANLA İYİCE SAĞLAMLAŞTIRIN KÖFTELERİ.
KÖFTELERİ TEPSİYE SIRALAYIN.
SALÇA,SU VE ZEYTİNYAĞINI KARIŞTIRIN VE BU SOSU KÖFTELERİN ÜZERİNE DÖKTÜKTEN SONRA 10 -15 DAKİKA FIRINDA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder