24 Temmuz 2013 Çarşamba






DEĞİŞİK BİR TAT

FIRINDA BAMYA

MALZEMELER
2 ORTA BOY PATATES
1 BAŞ KURU SOĞAN
YARIM KİLO BAMYA
100 GR KIYMA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
KARABİBER,KIRMIZI BİBER,KEKİK ,KİMYON VE TUZ

HAZIRLANIŞI
PATATESLERİ HALKA HALKA DOĞRAYIN VE YAĞDA ÖNLÜ ARKALI İYİCE KIZARTIN VE BORCAMA YERLEŞTİRİN.
BAMYALARI AYIKLAYIN VE AZ YAĞDA KAVURDUKTAN SONRA PATATESLERİN ÜZERİNE YERLEŞTİRİN.
1 ADET KURU SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIN VE 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞDA İYİCE KAVURDUKTAN SONRA KIYMAYI EKLEYİN VE KIYMAYLA SOĞANI GÜZELCE KAVURUN.
1 BARDAK SU,ŞALÇA VE BAHARATLARIDA İLAVE ETTİKTEN SONRA BU SOSU BİR TAŞIM KAYNATIN VE BAMYALARIN ÜZERİNE GEZDİRİN.

FIRINDA YAKLAŞIK 15-20 DAKİKA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN..........

DEĞİŞİK BİR LEZZET............AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder