25 Mart 2013 Pazartesi

ÇİLEKLİ PASTA


                       ÇİLEKLİ PASTA

PANDİSPANYASI MALZEMESİ==4 YUMURTA  300 GRAM ŞEKER  120GRAM NİŞASTA
                                                           120 GRAM UN  1 PAKET KABARTMA TOZU


HAZIRLANIŞI:== ÖNCE YUMURTA SARILARINI VE BAYAZLARINI AYIRALIM
                               YUMURTA AKLARINI ŞERERİN YARISI İLE KARBEYAZ OLANA
                            KADAR ÇIRPALIM. AYNI İŞLEMİ YUMURTA SARILARI İLEDE YAPALIM
                           SONRA AKLARI VE SARILARI BİRLEŞTİRİP TAHTA KAŞIKLA
                            YAVAŞÇA HARMANLAYALIM.
                           NİŞASTA UN VE KABARTMA TOZUNU YİNE TAHTA KAŞIKLA
                           YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRIN VE YAĞLANMIŞ KEK KALIBINDA
                          PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRELİM.
                          PİŞTİKTEN SONRA KEKİMİZİ SOĞUTALIM VE ORTADAN İKİYE BÖLELİM.
                         HAZIR KREM ŞANTİYİ TARİFİNE GÖRE YAPIP KEKİMİZİN ORTASINA
                         DÖKELİM VE ÇİLEKLERLE ORTA BÖLÜMÜNÜ DOLDURALIM.
                        İKİNCİ KEK PARÇAMIZIDA ÜSTE KOYALIM.
                     
                           İSTERSENİZ KREM ŞANTİ YADA ÇİLEKLİ PELTE İLE PASTAMIZIN ÜZERİNİ
                           SÜSLEYELİM.

                                          AFİYET OLSUN:))

1 yorum: