25 Mart 2013 Pazartesi
ÇİLEKLİ PASTA
ÇİLEKLİ PASTA
PANDİSPANYASI MALZEMESİ==4 YUMURTA 300 GRAM ŞEKER 120GRAM NİŞASTA
120 GRAM UN 1 PAKET KABARTMA TOZU
HAZIRLANIŞI:== ÖNCE YUMURTA SARILARINI VE BAYAZLARINI AYIRALIM
YUMURTA AKLARINI ŞERERİN YARISI İLE KARBEYAZ OLANA
KADAR ÇIRPALIM. AYNI İŞLEMİ YUMURTA SARILARI İLEDE YAPALIM
SONRA AKLARI VE SARILARI BİRLEŞTİRİP TAHTA KAŞIKLA
YAVAŞÇA HARMANLAYALIM.
NİŞASTA UN VE KABARTMA TOZUNU YİNE TAHTA KAŞIKLA
YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRIN VE YAĞLANMIŞ KEK KALIBINDA
PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRELİM.
PİŞTİKTEN SONRA KEKİMİZİ SOĞUTALIM VE ORTADAN İKİYE BÖLELİM.
HAZIR KREM ŞANTİYİ TARİFİNE GÖRE YAPIP KEKİMİZİN ORTASINA
DÖKELİM VE ÇİLEKLERLE ORTA BÖLÜMÜNÜ DOLDURALIM.
İKİNCİ KEK PARÇAMIZIDA ÜSTE KOYALIM.
İSTERSENİZ KREM ŞANTİ YADA ÇİLEKLİ PELTE İLE PASTAMIZIN ÜZERİNİ
SÜSLEYELİM.
AFİYET OLSUN:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok lezzetli
YanıtlaSil