AYVA TATLISI
MALZEMELER== 5- 6 ADET AYVA
1.5 SU BARDAĞI ŞEKER
2 ADET RENDELENMİŞ ELMA
YAPILIŞI== AYVALARIN KABUKLARINI SOYUN,ELMA DİLİMLER GİBİ DİLİMLEYİN
TENCEREYE AYVALARI SIRALAYIN
RENDELENMİŞ ELMALARI AYVALARIN ÜZERİNE DÖKÜN VE ŞEKERİ
İLAVE EDİN.10 ADET AYVA ÇEKİRDEĞİNİ TENCEREYESERPİŞTİRİN VE
ÇOK KISIK ATEŞTE AYVALAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN.
SOĞUDUKTAN SONRA KAYMAK YADA CEVİZ İLE SÜSLEYİN
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder