28 Haziran 2013 Cuma


VİŞNE PELTELİ CHEESECAKE

MALZEMELER
TABANI İÇİN
2 PAKET ETİ BURÇAK BİSKÜCİ
100 GR. MARGARİN
3 YEMEK KAŞIĞI SÜT

KREMASI İÇİN
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT
200 GR LABNE PEYNİR
1 PAKET KREMA (200 GR.)

ÜZERİ İÇİN
2 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU
2 KAŞIK NİŞASTA
1.5 KAŞIK ŞEKER

HAZIRLANIŞI
ÖNCE TABANI İÇİN,2 PAKET BURÇAK BİSKÜVİYİ ROBOTTA UN HALİNE GETİRİN.
MARGARİNİ ERİTİN VE ILINDIKTAN SONRA BİSKÜVİLERE EKLEYİP YOĞURUN.
3 KAŞIK SÜTÜDE İLAVE EDİN VE ELDE ETTİĞİNİZ HAMURU KELEPCELİ KEK KALIBININ TABANINA BASTIRARAK YERLEŞTİRİN.

YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜRENE KADAR MİKSERLE ÇIRPIN.
SONRA SÜZME YOĞURTU İLAVE EDİP CIRPIN.
KREMA VE LABNE PEYNİRİDE İLAVE EDİP YAKLAŞIK 10 DAKİKA KADAR CIRPTIKTAN SONRA ,KREMAYI KALIBA DÖKÜN VE 150 DERECE FIRINDA 1 SAAT PİŞİRİN.

VİŞNE SUYUNU ŞEKER VE NİŞASTA İLE EZİN VE KISIK ATEŞTE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.
KOYULAŞTIKTAN SONRA ATEŞTEN ALIN KABUK TUTMAMASI İÇİN SÜREKLİ KARIŞTIRIN.

FIRINDAN CIKAN CHEESECAKE SOĞUDUKTAN SONRA VİŞNE PELTESİNİ ÜZERİNE DÖKÜN VE 1 GECE BUZDOLABINDA BEKLETİN.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder