21 Ekim 2013 Pazartesi
ETLİ SEMİRSEK
Malzemeler
4 su bardağı un,1 yumurta,3 çorba kaşığı yoğurt,1 çay bardağı zeytinyağı,su tuz
İC HARCI İÇİN
300Gr kuzu eti,1 soğan tuz karabiber
HAZIRLANIŞİ
Hamur malzemeleri nden kulak memesi yumuşakliginda hamur yoğurun ve yarım saat dinlenmeye bırakın.
İç harç için önceden pisirmis oldugunuz kuzu etini minik doğrayın ve ince kiydiginiz Soğanla hafif tencerede Soğanları öldürene kadar hafif pişirin.
Tuzunu ve karabiberi etlere ekleyin.
Dinlenen hamu 12 bezeye bölün ve merdaneyle açın,iç harcinizi ortasına koyup poğaça kapatır gibi kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişirin.
Yöresel bir börek olan ETLİ SEMİRSEK OKTAY USTA nin tariflerinde gördüm ve yaptım,çok güzel oldu sizlerde tavsiye ederim★
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder